Pohja:
- 4 dl vehnäjauhoja
- 3,5 dl sokeria
- 1,5 dl kaakaojauhetta siivilöitynä
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl suolaa
- 1,5 tl vaniljasokeria
- 2,4 dl vettä
- 2,4 dl rypsiöljyä
Minttutäyte:
- 115 g huoneenlämpöistä margariinia
- n. 5 dl tomusokeria
- 3-4 tl piparminttuaromia maun mukaan
- 3-4 rkl vettä
Suklaakuorrute:
- 180 g tummaa suklaata
- 85 g margariinia
Sekoita kuivat aineet yhteen. Lisää joukkoon vesi ja rypsiöljy. Vatkaa taikina tasaiseksi.
Levitä taikina vuoan (n. 28×28 cm) pohjalle leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa 25 minuuttia.
Anna browniepohjan jäähtyä hyvin vuoassa ja valmista sitten minttutäyte vatkaamalla aineet kuohkeaksi sähkövatkaimella. Levitä täyte browniepohjan päälle.
Sulata mikrossa suklaa ja margariini. Kaada seos minttutäytteen päälle ja levitä tasaiseksi. Laita vuoka pakastimeen noin 10 minuutiksi tai jääkaappiin kunnes kuorrute on jähmettynyt.
Leikkaa browniet paloiksi terävällä veitsellä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti