sunnuntai 19. elokuuta 2018

Melanzane alla parmigiana

Pohjautuu Glorian ruoka ja viini -lehdestä bongattuun Riikka Sukulan reseptiin.

4-6 annosta

3 isoa munakoisoa
4 isoa tomaattia
2 valkosipulinkynttä
2 rkl hienonnettua purjoa tai sipulinvarsia
1 pieni keskivahva chili tai 2 pientä peperoncino-chiliä
1 rkl oliiviöljyä
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
1-2 dl tuoreita hienonnettuja yrttejä (basilikaa, lehtipersiljaa, oreganoa ja sitruunatimjamia)
n. 4 dl parmesaaniraastetta
2-4 mozzarellapalloa
ripaus suolaa
ripaus pippuria

Viipaloi munakoisot hyvin ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi mandoliinilla. Ripottele viipaleiden molemmille puolille suolaa ja itketä noin 30 minuuttia. Kuivaa viipaleet talouspaperilla. Paahda viipaleiden pintaan kaunis väri kuumassa pannussa. Anna jäähtyä.

Kuutioi tomaatit. Hienonna valkosipuli ja purjo tai sipulinvarret sekä chili. Kuullota sipulit ja chili oliiviöljyssä pannussa, lisää tomaatit ja tomaattimurska ja kiehauttele 3-4 minuuttia. Lisää hienonnetut yrtit.

Raasta parmesaani. Valuta mozzarellat huolellisesti ja viipaloi ne.

Lado raaka-aineet kerroksittain uunivuokaan, alimmaiseksi tomaattikastiketta, sitten parmesaania, munakoisoa ja mozzarellaa. Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi tomaattikastiketta ja runsaasti parmesaania.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti