tiistai 27. maaliskuuta 2018

Paahdettu kikhernesalaatti

2 prk käyttövalmiita kikherneitä
300 g ruusukaaleja
4 porkkanaa
2 punaista paprikaa
½ dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
½ dl sitruunamehua
1 dl oliiviöljyä
2 rkl dijontäysjyväsinappia
1 rkl sokeria
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
1 sitruuna (kuori)
1 ruukku lehtipersiljaa
½ ruukku minttua

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

Huuhtele kikherneet siivilässä kylmällä vedellä. Valuta huolellisesti ja kippaa hetkeksi puhtaalle keittiöpyyhkeelle kuivumaan. Halkaise ruusukaalit ja leikkaa porkkanat ja paprikat reiluiksi suupaloiksi. Nosta kikherneet ja kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta seos oliiviöljyllä ja suolalla. Paahda uunissa 25 minuuttia tai kunnes kikherneet ovat rapeita ja kasvikset kauniin ruskeiksi paahtuneita.

Kasvisten paahtuessa raasta yrttiseokseen tulevan sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi. Jätä se odottamaan.

Tee kastike. Purista sitruunasta ½ desiä mehua. Sekoita kastikkeen aineet kulhossa ja tasaiseksi.
Tee yrttiseos. Hienonna yritit ja sekoita ne sitruunankuoriraasteen joukkoon.

Sekoita kastike ja yrttiseos paahdettujen kasvisten ja kikherneiden joukkoon. Tarjoa salaatti lämpimänä hyvän leivän kanssa.


https://www.soppa365.fi/reseptit/kasvis-salaatit-lisukkeet-gluteeniton-vegaaninen/paahdettu-kikhernesalaatti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti