maanantai 26. maaliskuuta 2018

Kanakorianteri

400 g nuudeleita
400 g broilerin rintafileetä
1 kesäkurpitsa
1 porkkana
1 paprika
10 cm pätkä retikkaa
100 g pinaattia
1/2 kiinankaali
1/4 punakaalia
Korianteri
Seesamin siemeniä
Sitruuna

Kanakorianteriöljy (tätä on vain puolet alkuperäisestä reseptistä):
1 dl sweet chili kastiketta
1 dl osterikastiketta
1/2 dl soijakastiketta
1/4 dl ketjap manisia (makea soijakastike)
1/2 dl punaviiniä
1/4 dl seesamöljyä
1 dl pähkinä-, rypsi- tai auringonkukkaöljyä
1 dl vettä

Paahda seesaminsiemenet.

Sekoita sweet chili -kastike, osterikastike, soijakastike, ketjap manis, punaviini ja vesi keskenään. Yhdistä öljyt ja kaada ne ohuena nauhana muiden ainesten sekaan koko ajan voimakkaasti sekoittaen emulsion aikaansaamiseksi

Keitä nuudelit al dente kanaliemessä. Leikkaa kasvikset ohuiksi suikaleiksi ja viipaloi broilerifileet.

Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja paista broilerisuikaleet lähes kypsiksi. Lisää kasvikset, paista hetki, lisää sitten kastike ja nuudelit ja wokkaa kunnes kastike on imeytynyt kokonaan. Jaa lautasille ja koristele annokset tuoreella korianterilla, paahdetuilla seesaminsiemenillä ja sitruunaviipaleilla.

Vinkki! Voit valmistaa kasvisversion korvaamalla broilerin 250 grammalla tofua, jota marinoit 1 dl:ssa kastiketta parin tunnin ajan.

Lähde: Pollo Limonello. Makuja Ysibaarin keittiöstä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti