maanantai 26. maaliskuuta 2018

Arkipasta tonnikalasta

Höyryävän kuumaa pastaa tonnikalan, chilin, valkosipulin, sardellien ja persiljan kera. Hyvää ja helppoa.

Neljälle:
350 g pastaa
1 tlk sardelleja (50 g)
1 iso valkosipulinkynsi
2 punaista chiliä
1 runsas nippu persiljaa
oliiviölyã
1 tlk tonnikalaa öliyssã
(suolaa)
mustapippuria
vastaraastettua parmesaania

Keitä pasta runsaassa, miedosti suolalla maustetussa vedessä. Tee pastan kiehuessa tonnikalaseos.

Hienonna sardellit, kuori ja hienonna valkosipuli. Puolita chili pitkittäin ja poista siemenet huolellisesti. Hienonna chili. Huuhtele ja
hienonna persilja ja pane sivuun.

Paista sardelleja, valkosipulia ja chiliä 2-3 minuuttia oliiviöljyssä paistinpannussa tai vokissa. Lisää hienonnettu tonnikala (ilman öljyä) ja vähän sardellien öljyä. Käytä suolaa varovasti. Anna kaikkien ainesten kuumentua. Sekoita joukkoon silopersilja ja vastakeitetty, hyvin valutettu pasta.

Tarjoa heti. Voit halutessasi viimeistellä pastan raastetulla parmesaanilla ja vastajauhetulla mustapippurilla.

1 kommentti:

  1. Tämä oli hyvää vaihtelua pastaruokiin. Tuo sardelli oli mulle uusi, mutta sopiva maun laajentaja tonnikalan rinnalla, chilin osuutta unohtamatta.

    VastaaPoista