maanantai 26. maaliskuuta 2018

Loistelias lohipasta

Tämä ohje on kirjasta Signe Rolf: Tarjoa hyvää vähällä vaivalla

4 annosta

500 g penneä
200-250 g kylmäsavulobta 3-4 mm ohuina viipaleina
3 valkosipulin kynttä murskattuna
1 dl purjosipulia hienonnettuna
2 rkl parasta oliiviöljyä
1 tlk (400 g) tomaattimursketta
150 g ranskankermaa
1 dl kuobukermaa
suolaa ja vastajauhettua mustapippuria
1 kpl vihreää paprikaa suikaloituna

Kuullota valkosipuli ja purjosilppu oliiviöljyssä paistokasarissa tai paksupohjaisessa padassa keskilämmöllä. Lisää tomaattimurske. Keitä seosta hiljalleen 10 minuuttia, jäähdvtä hiukan ja hienonna se tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Kaada hieno sose takaisin paistokasariin, sekoita joukkoon ranskankerma ja kerma ja keitä noin 5 minuuttia ilman kantta. Mausta seos hyvin suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.

Leikkaa puolet lohiviipaleista ohuiksi suikalesi.

Tähän asti voit valmistella ruoan etukäteen.

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja tee pastan kiehuessa kastike valmiiksi. Kuumenna kastike ja lisää siihen lohi- ja paprikasuikaleet. Kaada kastike sitten kypsän, valutetun pastan päälle ja sekoita hyvin. Jauha pintaan mustapippuria.

1 kommentti:

  1. Puolet lohesta leikataan suikaleiksi. Mitä tapahtuu toiselle puolelle? Meneekö se kokin suuhun kuten on tapahtunut aina viinille?

    VastaaPoista