sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Lohimousse

Tarjoilimme tätä herkkua aikoinaan Ainon rippijuhlissa. Reseptin saimme Annan äidiltä. Tällä reseptillä tulee iso satsi.

Tarvikkeet:
  • 300-400g kylmäsavulohta siivuina
  • 1 sipuli
  • 2 x 200 g rasia maustamatonta tuorejuustoa
  • 2,5 dl vispikermaa
  • ripaus valkopippuria
  • runsaasti hienonnettua tuoretta tilliä
Alle, viereen ja kylkeen:

Hienonna kala ja sipuli hyvin hienoksi. Sekoita ne tuorejuustoon. Lisää vaahdotettu kerma, pippuri ja tilli. Tarjoa alkupalaksi uuniperunan ja ruisleivän kanssa. Voit myös levittää vaahtoa leivälle ja koristella sen kauniiksi lohiruusukkeilla tai tillillä. Valmista vaahto hyvissä ajoin (vähintään pari tuntia) ennen tarjoilua, jotta maut ehtivät tasaantua.

1 kommentti: