Piadina on italialainen herkku, johon Pino tutustutti meidän perheen jo jokin aika sitten. Yksinkertaista ja maistuvaa, kuten italialainen ruoka usein on. Löysin hyvän reseptin
Giallo Zafferanosta ja laitoin sen onneksi joskus sähköpostiin "talteen". Nyttemmin ovat näköjään muuttaneet sen aivan toisenlaiseksi. Italialaiset... Piadina on vehnästä ja rasvasta (tai oliiviöljystä) tehty lätty, joka paistetaan. Päälle laitetaan sopivia herkkuja ja lettu taitetaan kanneksi.
KVG.
Aineet neljälle lätylle:
- 500 g jauhoja
- 75 g oliiviöljyä
- 2 g ruokasoodaa
- 6 g suolaa
- 100 g maitoa
- 150 g vettä
Sekoita ainekset taikinaksi. Anna seistä puolisen tuntia. Jaa neljään osaan ja kauli paistinpannun pohjan kokoisia lettuja. Paista kuivalla paistinpannulla. Valurautainen kestää tämänkin. Täyttääksi esim:
- loraus hyvää oliiviöljyä
- ilmakuivattua kinkkua
- rucolaa
- Mozzarella di bufala
- tomaattia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti