lauantai 20. syyskuuta 2014

Nobiskastike

Alkuperäinen resepti kirjassa Anna & Fanny Bergenström: Makuja ja tuoksuja pähkinäpuun alla.
  • 1 kananmuna
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • 1 tl dijon sinappia
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 dl öljyä
  • vettä
  • puolikas valkosipulin kynsi
  • ruohosipulia
Keitä kananmunaa 3 minuuttia. Kaavi muna kuoresta teelusikalla suoraan monitoimikoneen kulhoon tai tehosekoittimeen. Lisää viinietikka, sinappi, suola ja vastajauhettu pippuri. Sekoita nopeasti. Kaada sekaan öljy ohuena nauhana koneen käydessä. Jos kastikkeesta tulee turhan jäykkää jatka pienellä määrällä vettä. Lisää lopuksi puristettu valkosipuli ja ruohosipulisilppu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti