lauantai 19. helmikuuta 2011

Kiovalainen kana

Täällä on ollut vähän hiljaista. Mutta ei me silti olla syömättä oltu. Tänään tein Maku-lehden viimeisen numeron (1/2011) ohjeen kiovalaista kanaa. Maistui koko porukalle. Laitetaan tänne muistiin tulevia nälkiä(?) varten.

4 annosta

  • 4 (pulleita) broilerin rintafileetä (maustamatonta)
maustevoi:
  • 100 g voita
  • 1 kynnetön valkosipuli
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 1 persilja silputtuna (jätä osa koristeluun)
  • vajaa tl kuivattua rakuunaa
  • 1/2 tl suolaa
panerointiin:
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 1/2 dl korppujauhoja
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 1 tl valkopippuria
  • 2 munaa
paistamiseen:
  • öljyä

Sekoita voihin puristettu valkosipuli ja muut maustevoin ainekset. Laita pakastimeen odottamaan.

Viillä broilereihin teräväpäisellä veitsellä taskut, joihin maustevoi sullotaan.

Ota kolme syvää lautasta ja mittaa niille panerointitarpeet: Mittaa ensimmäiseen vehnäjauhot. Riko toiselle lautaselle munat ja vatkaa niiden rakenne rikki. Sekoita kolmannelle korppujauhot ja mausteet.

Sullo maustevoi broikkuihin. Lehden ohjeissa käskettiin sulkea broikun leikkuukohta cocktailtikulla. Niin tein. En tiedä, oliko siitä mitään iloa ja siksi jätin sen pois tästä.

Pyörittele broikut vehnäjauhossa, munassa ja korppujauhossa.

Paista öljyssä. Älä polta. Laita uunivuokaan 150-asteiseen uuniin 20 minuutiksi. (Ohjeessa luki 10 minuuttia ja se oli liian vähän.)

Tarjoile perunan ja suolakurkun kera. Koristele persiljalla. Juomaksi tsekkiläinen olut.

2 kommenttia:

  1. Tervetuloa takaisin, luulin jo että lopetit tämän kokonaan :o)

    VastaaPoista
  2. Kiitos. En ole lopettanut, en. Elämässä on vaan niin paljon elettävää.

    VastaaPoista