maanantai 28. helmikuuta 2011

Maailman toiseksi helpoin pasta


Spaghetti Aglio e Olio.

Yksi meidän lasten kestosuosikki on pasta, jota kutsumme vain "maailman helpoimmaksi pastaksi". Siitä joskus toiste (kun olen jälleen tehnyt sitä). Tämä ohje on lähestulkoon yhtä yksinkertainen ja siksi toiseksi helpoin. Ainut juttu, mitä pitää varoa on, että ei ruskista valkosipulia.

Ohje on erinomaisesta suomalaisesta pastakirjasta, Saku Tuomisen Aglio & Olio:sta.

Tarvikkeet (annostelu per pää paitsi öljy, jota pitää laittaa vain sopivasti :-)
  • 1 l vettä
  • 100 g spagettia
  • 10 g merisuola (ruokalusikallinen)
  • oliiviöljyä
  • 1/2 chili
  • 1 valkosipulin kynsi
1. Keitä spagetti suolavedessä al dente. Pastan kiehuessa ehdit mainiosti avaamaan punkun ja tekemään kastikkeen.
2. Pilko valkosipuli ja chili. Chilistä ja syöjistä riippuen voit poistaa osan siemenistä.
3. Kuullota (älä ruskista!) valkosipuli öljyssä. Lisää chili ja kuullota vielä hetki.
4. Kun spagetti on valmista, sekoita kaikki keskenään. Päälle ripaus mustapippuria myllystä.

1 kommentti:

  1. Ai, sä kirjoitat vielä tänne. Kiitos tästä ohjeesta, ja se helpoinkin on tervetullut. Tunnetustihan teidän lapset ei mun ruoistani oikein tykkää, joten kokeillaan ensi kerralla tätä.

    VastaaPoista